Yargıtay, 'töre cinayeti'ne verilen cezayı onadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2009 15:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Diyarbakır - Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Diyarbakır'da yasak ilişki yasadıkları gerekçesiyle töre gereği biri yengesini, diğeri ağabeyini vuran 2 çocuğa verilen cezayı onadı.

Yargılama sonunda, ağabeyini öldüren 15 yaşındaki R.D. 10 yıl, yengesine 10 kurşun sıktıktan sonra "öldü" diye bırakan 16 yaşındaki A.T. ise 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Dava dosyasını inceleyen Yargıtay 1. Ceza Dairesi, mahkemenin verdiği kararı onadı.

"Törede aile büyükleri etkili"

Mahkemenin hazırladığı gerekçeli kararda, 18 yaşından küçük olan sanığın tek başına karar vererek hareket ettiğini kabul etmenin olayın oluşuna uygun düşmediği belirtildi.

Kararda, şu ifadelere yer verildi:

"Töre saikiyle hareket edilen olaylarda mutlaka aile büyüklerinin olaya bir şekilde katıldıkları yadsınamaz bir gerçek olarak ortada dururken, 18 yaşından küçük olan sanığın tek başına karar vererek hareket ettiğini kabul etmek, olayın oluşuna uygun düşmemektedir. Yörede aile bireyleri, bir yasak ilişki karşısında tepki vermemeleri durumunda toplumsal olarak dışlanacak olmaları nedeniyle bu tip olaylarda sert tepkiler göstermek zorunda kalmaktadır. Bu da kadına şiddete dönüşmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber